Putin: Rusya ile enerji işbirliğinden hiç kimse gönüllü vazgeçmez

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile enerji işbirliğinin yabancı ülkeler için her zaman avantaj olduğunu, hiç kimsenin Rusya ile işbirliğinden gönüllü olarak vazgeçmeyeceğini söyledi.Arhangelsk’te öğrencilerle bir araya gelen...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Rusya ile enerji işbirliğinden hiç kimse gönüllü vazgeçmez

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile enerji işbirliğinin yabancı ülkeler için her zaman avantaj olduğunu, hiç kimsenin Rusya ile işbirliğinden gönüllü olarak vazgeçmeyeceğini söyledi.

Arhangelsk’te öğrencilerle bir araya gelen Putin, enerji alanında yapılan çalışmalarda faydanın tüm insanlığın yararına olduğunu, hiç kimseyi işbirliğinin dışına itme gibi bir duruşları olmadığını ifade etti. Rus lidere göre enerji piyasaları yeterince açık ve şeffaf.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Finlandiya temasları çerçevesinde yaptığı açıklamada, AB’nin Güney Akım konusundaki adımlarının yapıcı olmadığı eleştirisi getirdi. Lavrov, “AB, Rusya’nın Kiev yönetimini tanıyıncaya kadar Güney Akım konusunda çalışmaların dondurulmasını istiyor. Bunun yapıcı bir adım olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusunu yöneltti.

Rusya’dan ne istendiğinin açık olmadığını kaydeden Lavrov, Rusya’nın Ukrayna krizinin çözümü için her şeyi yaptığını, bunun AB tarafından görülmediğini kaydetti.

Pazar günü Bulgaristan Başbakanı Plamen Oreşarski Güney Akım’la ilgili çalışmaların askıya alınması emrini verirken, Avrupa Komisyonu’nun anti-tekel yasalarına uygunluğunu denetleyeceğini ifade etmişti. Sırbistan da benzer yönde bir karar aldı. Güney Akım doğalgaz boru hattının durdurulmasına yönelik adımların geçici olduğu kaydediliyor. CİHAN

Yorumlar