Putin, resmen Nobel’e aday

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nobel barış ödülü için resmen aday gösterildi.

Google Haberlere Abone ol
Putin, resmen Nobel’e aday

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Nobel barış ödülü için resmen aday gösterildi. Nobel Barış Enstitüsü Başkanı Geir Lundestad açıklamasında 278 aday arasında Putin’in de olduğunu açıkladı.

Rus lider Nobel barış ödülüne Ekim ayında aday gösterildi. Putin’in adaylığında gerekçe, Suriye’de kimyasal silahların imhası ile ilgili anlaşma sağlayarak, ABD’nin askeri operasyonuna engel olması.

Putin, Suriye krizinde alternatif çözümler üreterek bütün bölgeyi etkisi altına alacak kanlı bir savaşı önlediği için, Uluslararası Dünya Halklarının Manevi Birliği Akademisi tarafından Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterilmişti.

Ukrayna’da patlak veren krizde Rus liderin sert tutumu ise ödülü kazanma şansını azalttığı yorumlarına neden oluyor.

Nobel’e aday isimler arasında CIA eski çalışanı Edward Snowden ve Katolik Kilisesi lideri Papa Francis de var. Nobel Komitesi’nin ödül sahibini ekim ayında açıklaması planlanıyor.

1991’de Sovyetler Birliği’nin kansız dağılım sürecini gerçekleştiren Mihail Gorbaçov, 1975’de insan hakları savunucusu ve hidrojen bombası mucidi Andrey Saharov Rusya’dan Nobel alan isimler arasında yer alıyor.
CİHAN

Yorumlar