Putin: Obama ile diyaloga hazırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile diyaloga hazır olduğunu açıkladı.Normandiya Çıkartması’nın 70. yılı törenleri için 5-6 Haziran’da Fransa’ya yapacağı ziyaret öncesi Fransız TF1 ve Europe1’e özel...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Obama ile diyaloga hazırım

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Barack Obama ile diyaloga hazır olduğunu açıkladı.

Normandiya Çıkartması’nın 70. yılı törenleri için 5-6 Haziran’da Fransa’ya yapacağı ziyaret öncesi Fransız TF1 ve Europe1’e özel açıklamada bulunan Putin, “Obama’nın Rusya Devlet Başkanı ile görüşmeyi istemeyeceğini düşünmeme herhangi bir gerekçe yok. Ama sonuçta bu ona kalmış. Ben her zaman görüşmeye açığım…” dedi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışman Yardımcısı Ben Rhodes, herhangi bir resmi planlama olmamasına rağmen, Fransa’da iki liderin görüşme ihtimalinin olduğunu ifade etmişti.

Putin, ABD’nin saldırgan dış politika yaklaşımını da eleştirdi. ABD’nin çok uzak bölgelerde ve tüm dünyayı kuşatacak şekilde askeri üslerinin bulunduğunu hatırlatan Rus lider, “Amerikan ordusu kendi sınırlarından binlerce kilometre ötede konuşlanıyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Normandiya Çıkarması’nın 70. yıl törenleri vesilesi ile, Ukrayna krizi sonrası ilk kez Batılı bir ülkeye ziyaret yapacak Putin, İngiltere ve Almanya liderleri ile ikili görüşmeler yapacak.

CİHAN

Yorumlar