Putin: NATO’nun sınırımızda güçlenmesine seyirci kalmayacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun ülkesinin sınır boylarında güçlenmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi. Başkent Moskova'da düzenlenen güvenlik konseyi toplantısında konuşan Putin, NATO’nun göstere göstere doğu Avrupa...

Google Haberlere Abone ol
Putin: NATO’nun sınırımızda güçlenmesine seyirci kalmayacağız

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, NATO’nun ülkesinin sınır boylarında güçlenmesine seyirci kalmayacaklarını söyledi.

Başkent Moskova'da düzenlenen güvenlik konseyi toplantısında konuşan Putin, NATO’nun göstere göstere doğu Avrupa ülkeleri, Karadeniz ve Baltık Denizi çevresinde güçlendiğini iddia etti. Putin, “NATO’nun askeri altyapısının sınırlarımıza yaklaşmasına aynı ve orantılı şekilde karşılık vereceğiz.” dedi.

NATO’nun füze savunma kalkanına da değinen Putin, “Bize bunun bir savunma sistemi olduğunu söylüyorlar. Alakası yok, bu ABD’nin saldırı kuvvetlerinin bir parçasıdır.” diye konuştu.

NATO'nun askeri hazırlık çalışmasına yoğunlaştığına dikkat çeken Putin, “Kırım ve Sivastopol dahil savunmamızın güçlendirilmesi ile ilgili planlanan tüm çalışma ve hazırlıkların zamanında yetiştirilmesi lazım.” şeklinde konuştu.

TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜMÜZE KARŞI ASKERİ TEHLİKE BULUNMUYOR

Rusya’yı tehdit eden hiçbir unsurun olmadığını söyleyen Putin, “Ülkemizin egemenliği ve toprak bütünlüğüne karşı hiçbir askeri tehlike bulunmuyor. Dünyadaki güç dengesi bunun garantörü.” diye konuştu. Rusya’nın hiçbir askeri ittifaka dahil olmadığını illeri süren Putin, “Dahil olan ülkeler bağımsızlığından ödün veriyor ve bu durum her zaman bir ülkenin çıkarlarını yansıtmayabiliyor.” dedi. CİHAN

Yorumlar