Putin, Merkel ve Poroşenko ile gayri resmi olarak görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü törenleri kapsamında bulunduğu Fransa’da, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Ukrayna’nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile gayri resmi olarak...

Google Haberlere Abone ol
Putin, Merkel ve Poroşenko ile gayri resmi olarak görüştü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Normandiya Çıkarması’nın 70. yıldönümü törenleri kapsamında bulunduğu Fransa’da, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Ukrayna’nın yeni seçilen Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ile gayri resmi olarak mini bir zirve yaptı.

Rusya lideri, ilk kez kriz sonrası Ukrayna yönetimi ile bir araya gelmiş oldu. Putin, Ukrayna seçimlerinden önce yaptığı açıklamada Ukrayna halkının seçeceği yönetimi tanıyacaklarını ifade etmişti.

Interfax’ın haberine göre, liderlerin aile fotoğrafı çektirmesinin ardından, Merkel, Putin ve Poroşenko kalarak bir müddet görüşme imkanı buldu. Sonra da liderler kahvaltıya geçti.

Putin ve Poroşenko görüşmesinin Ukrayna krizinin çözümünde diplomasinin öne çıkmaya başlayacağı yorumlarına neden oldu.

G7 zirvesine davet edilmeyen Putin, Fransa programında İngiltere , Almanya ve Fransa liderleri ile de ikili görüşme imkanı buldu. Putin’in ABD Başkanı Barack Obama ile muhtemel görüşmesi konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov yaptığı açıklamada Putin ve Merkel ikili görüşmesinde de Ukrayna’da mevcut durumu ve yaklaşım farklılıklarını ele aldıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar