Putin Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından ilk kez bölgeyi ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya Federasyonu’na bağlanmasının ardından ilk kez Kırım’ı ziyaret etti. Daha önce Ukrayna'ya ait olan Kırım Özek Bölgesi, bölgede Mart ayında yapılan referandumla Rusya'ya bağlanmıştı.Putin’in,...

Google Haberlere Abone ol
Putin Kırım’ın Rusya’ya bağlanmasının ardından ilk kez bölgeyi ziyaret etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya Federasyonu’na bağlanmasının ardından ilk kez Kırım’ı ziyaret etti. Daha önce Ukrayna'ya ait olan Kırım Özek Bölgesi, bölgede Mart ayında yapılan referandumla Rusya'ya bağlanmıştı.

Putin’in, Kırım’ın Sivastopol kentinde SSCB’in Nazi Almanyası’nı yendiği 9 Mayıs Zafer Günü, ayrıca Kırım’ın Nazi birliklerinin işgalinden kurtarılmasının 70. yıldönümü vesilesiyle düzenlenen bayram kutlamaları ve askeri törene katılacağı kaydedildi.

Kırım’da Rusya’nın Zafer Günü vesilesiyle askeri tören yapacağıyla ilgili haberlere daha önce Almanya başta olmak üzere bazı Batı ülkeleri tepki göstermişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel Putin'in 9 Mayıs kutlamaları için bölgeye gitmeye hazırlanmasını eleştirmişti. Kremlin ise bu eleştirilere sert tepki göstermişti.

CİHAN

Yorumlar