Putin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması konusunda yarın konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, üst kanadı Federasyon Konseyi, hükümet üyeleri, üst düzey yargı ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı yerel saatle 15:00’da yapılacak toplantıda Kırım’ın 16 Mart’ta yapı.

Google Haberlere Abone ol
Putin, Kırım’ın Rusya’ya bağlanması konusunda yarın konuşacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya parlamentosu alt kanadı Duma, üst kanadı Federasyon Konseyi, hükümet üyeleri, üst düzey yargı ve kamu kuruluşlarının temsilcilerinin katılacağı yerel saatle 15:00’da yapılacak toplantıda Kırım’ın 16 Mart’ta yapılan referandumla Rusya’ya bağlanma kararını değerlendirecek.

Kremlin’de gerçekleşecek Rusya Federal Konsey toplantısına Kırım parlamento başkanı, Kırım Başbakanı ve milletvekilleri de katılacak.

Putin’in Kiev’de kabul edilebilecek bir yönetim konusuna Batı ile uzlaşı sağlayamayan Putin’in Kırım’ın Rusya’ya bağlanma kararına destek vermesi bekleniyor.

Kırım’da gerçekleşen referandumda halkın yüzde 96,7’si Rusya’ya bağlanma kararına “evet” dedi. 1954’den bu yana Ukrayna’ya bağlı olan Kırım’ın yeniden Rusya’ya bağlanmasının önü açılmış oldu.

Rusya parlamentosu Duma Başkanı Sergey Narışkin, parlamentonun kısa sürede kararını açıklayacağını belirtti.
CİHAN

Yorumlar