Putin: Kırım Rusya'ya bağlanmasaydı, daha fazla kan dökülecekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya ile birleşmesi kararının doğru bir adım olduğunu savundu. Putin'e göre Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla daha fazla kan dökülmesi engellendi. Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılan...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Kırım Rusya'ya bağlanmasaydı, daha fazla kan dökülecekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım’ın Rusya ile birleşmesi kararının doğru bir adım olduğunu savundu. Putin'e göre Kırım'ın Rusya'ya bağlanmasıyla daha fazla kan dökülmesi engellendi.

Rusya’nın St. Petersburg şehrinde yapılan Uluslararası Ekonomik Forum’da konuşan Putin, Ukrayna’da yaşanan son gelişmelere değindi. Kırım’ın Rusya ile birleşmesinde haklı olduklarını ifade eden Putin, “Bunu yapmasaydık, bugün Ukrayna’nın bazı kentlerinde yaşanan facialardan daha fazlası yaşanırdı. Örneğin Odessa kentinde silahsız insanları bir binaya sokarak diri diri yaktılar. 50 kişiyi ateşe verdiler, 50 kişi ise kayıp. Nerede bu insanlar? İşin gerçeğinde onlar da öldürüldü. Dolayısıyla Kırım’da böyle bir facianın yaşanmasına engel olduk. Bence doğrusunu yaptık. Durumu ön yargısız ve objektif şekilde değerlendirmek lazım.” dedi.

Rusya lideri, Ukrayna’da iç savaşın yaşandığını hatırlatarak, “Ukrayna’da Amerikan ve Avrupalı partnerlerimizin desteklediği darbenin ardından kaos, şimdi de iç savaşla karşı karşıyayız.” dedi.

Putin, Ukrayna’nın yüzünden Avrupa’ya yönelik Rus doğalgaz sevkiyatında riskli bir durumun ortaya çıkardığını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar