Putin istihbaratçılardan Afganistan için hazırlık yapmalarını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BDT ülkeleri istihbarat yetkilileri ile yaptığı toplantıda, Afganistan’dan uluslar arası barış gücünün ayrılması sonrası oluşacak gelişmeler için hazırlık yapmalarını istedi.Moskova dışında...

Google Haberlere Abone ol
Putin istihbaratçılardan Afganistan için hazırlık yapmalarını istedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, BDT ülkeleri istihbarat yetkilileri ile yaptığı toplantıda, Afganistan’dan uluslar arası barış gücünün ayrılması sonrası oluşacak gelişmeler için hazırlık yapmalarını istedi.

Moskova dışında bulunan Novo Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında konuşan Putin, “Uluslar arası gücün bölgeden çekilmesi Afganistan’ı daha istikrarlı ya da daha sakin hale getirmeyecek. Bu yüzden bizler her türlü senaryoya hazırlıklı olmalıyız.” dedi.

Rus lider Afganistan’da resmi makamların durumu kontrol edebileceği bir durumun oluşmasını arzu ettiklerini, bunun için de gerekli desteği vermeye hazır olduklarını söyledi.

BDT ülkelerinde çalışan istihbarat birimlerinin yeni tehdit ve meydan okumalara karşı birlikte hareket etmeleri durumunda karşı koyabileceklerini kaydeden Putin, “Sizlerin devletlerinizin dış politikalarında güven sağlama görevi var. Bunu ancak çalışmalarınızı koordineli yürüterek başarabilirsiniz.” hatırlatmasında bulundu.

Putin istihbaratçılardan dış ve iç güvenliğin dışında, uyuşturucu trafiği, sınır aşan suçlar, terörizm ve kaçak göç konusunda daha aktif çalışmalarını istedi.

Rusya, Kazakistan ve Belarus’un oluşturduğu Avrasya Ekonomik Birliği’nin 1 Ocak 2015’den itibaren aktif hale geleceği bilgisini paylaşan Rus lider, yeni yapının bir çok alanda işbirliğini geliştirme ve ekonomik güvenlik konusunda önemli katkıları olacağını kaydetti.

CİHAN

Yorumlar