Putin, Güvenlik Konseyi’ni topladı; Yanukoviç erken seçimi kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’ni topladı ve Ukrayna’daki gelişmeleri ele aldı.

Google Haberlere Abone ol
Putin, Güvenlik Konseyi’ni topladı; Yanukoviç erken seçimi kabul etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’ni topladı ve Ukrayna’daki gelişmeleri ele aldı. Ukrayna’da 18 Şubat’tan bu yana devam eden kanlı çatışmalarda ölenlerin sayısı 77’ye yükselirken, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç muhalefetin taleplerini kabul etti.

Yanukoviç açıklamasında, erken Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili süreci başlattığını, yetkilerin parlamento lehine yeniden düzenlenmesi ve 2004 Anayasası’na geri dönülmesini için çalışmaların başlatılmasına karar verdiklerini belirtti. AB’den gelen temsilcilerin yanı sıra Putin de muhalefet ve iktidar arasında anlaşma sağlanması için temsilcisini Kiev’e göndermişti.

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov açıklamasında, Rusya Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin toplantı yaptığı görüşmede Ukrayna’daki gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Toplantıya Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, her iki parlamento kanadının başkanları Valentina Matviyenko ve Sergey Narışkin, Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov, Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, yardımcısı Raşid Nurgaliyev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, Dış İstihbarat Servisi (SVR) Başkanı Mihail Fradkov ve Güvenlik Konseyi’nin daimi üyesi Boris Grızlov katıldı.

Batılı ülkeleri Ukrayna’nın içişlerine karışmakla suçlayan Moskova, Yanukoviç yönetimine destek veriyor. Doğalgazda üçte bir oranında indirim yapan Rusya, 15 milyar dolarlık kredinin 2 milyar dolarlık ikinci kısmının gönderilmesine karar verdi. CİHAN

Yorumlar