Putin Güvenlik Konseyi’ni acil topladı: Ukrayna krizi bizim suçumuz değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’ni Soçi’da Ukrayna gündemi ile acil topladı.

Google Haberlere Abone ol
Putin Güvenlik Konseyi’ni acil topladı: Ukrayna krizi bizim suçumuz değil

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Güvenlik Konseyi’ni Soçi’da Ukrayna gündemi ile acil topladı. Putin görüşmede Ukrayna’da yaşanan krizi Rusya’nın başlatmadığını kaydetti.

Toplantı öncesi kısa açıklamada bulunan Putin, gündemlerinde iki konu olduğunu, bunlardan ilkinin Orta Amerika ve Karayip Körfezi ülkeleri ile ilgili olduğunu, ikinci konunun ise Ukrayna’da yaşanan kriz ve Kırım’la ilgili gelişmeler olduğunu belirtti.

Ukrayna’da yaşanan krizin Rusya’nın suçu olmadığını savunan Putin, “Fakat şöyle veya böyle bu krize dahil olduk. Öncelikle bu Ukrayna’nın iç meselesi. Bu olayların içinde nasıl olduğumuzu biliyoruz. Birlikte Ukraynalı partnerlerimiz, Avrupa ve ABD’de diğer partnerlerimizle nasıl ilişki kurmamız gerektiğini masaya yatıralım.” dedi.

Putin’in acil toplantısına Başbakan Dmitri Medvedev, Kremlin Genel Sekreterliği İdari Başkanı Sergey İvanov, parlamento alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev ve Yardımcısı Raşid Nurgaliyev, İçişleri Bakanı Vladimir Kolokoltsev, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu, iç resmi istihbarat FSB Başkanı Aleksandr Bortnikov, dış istihbarat SVR Başkanı Mihail Fradkov ve Güvenlik Konseyi daimi üyesi Boris Grızlov katıldı.
CİHAN

Yorumlar