Putin: Çin’le doğalgaz anlaşması yarın uygulamaya başlıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’le imzalanan 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasının yarından itibaren uygulamaya başlayacağını söyledi.Putin ve Çin lideri Xi Jinping’in katıldığı törende 30 yıllık süreli dev anlaşmayı...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Çin’le doğalgaz anlaşması yarın uygulamaya başlıyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çin’le imzalanan 400 milyar dolarlık doğalgaz anlaşmasının yarından itibaren uygulamaya başlayacağını söyledi.

Putin ve Çin lideri Xi Jinping’in katıldığı törende 30 yıllık süreli dev anlaşmayı Gazprom Başkanı Aleksey Miller ve Çin Ulusal Petrol Şirketi Başkanı Zhou Jiping imzaladı. Başlangıçta yıllık 36 milyar metreküp olan miktarın sonraki dönemde 60 milyar metreküpe kadar çıkarılması planlanıyor.

Şanghay’da imza töreni sonrası basına konuşan Putin, “Çin’le yeni proje çalışmalarına da başlamamız mümkün. Batı hattı ile ilgili çalışmalara başlayacağız.” dedi. Putin, Çin’e olan arzın Batı Sibirya kaynaklarından yapılacağını ifade etti.

Putin gerek olması durumunda arz yapısının batıdan doğuya ya da doğudan batıya doğru yapılabileceğini vurguladı. Rus lidere göre Çin’le sağlanan anlaşma Rusya’nın doğu ve batı doğalgaz rezervleri ile ilgili planlarının realize edilmesine katkı sağlayacak.

CİHAN

Yorumlar