Putin, BRICS zirvesi için Brezilya’da, gündem Kalkınma Bankası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelişmekte olan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ülkeleri zirvesi için Brezilya’nın Fortelaza kentine ulaştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’na rakip olacak BRICS ülkelerinin...

Google Haberlere Abone ol
Putin, BRICS zirvesi için Brezilya’da, gündem Kalkınma Bankası

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelişmekte olan BRICS (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin, Güney Afrika) ülkeleri zirvesi için Brezilya’nın Fortelaza kentine ulaştı. Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankası’na rakip olacak BRICS ülkelerinin kuracağı Kalkınma Bankası için hazırlıklar tamamlandı.

BRICS liderleri resmi karşılama töreninin ardından kahvaltı programına geçilecek. Liderler kongre merkezinde ikili ve toplu görüşmeler gerçekleştirecek.

Latin Amerika seyahatine Küba ile başlayan Putin, Nikaragua ve Arjantin’de de temaslarda bulundu. Putin Dünya Kupası final karşılaşmasını Almanya Şansölyesi Angela Merkel’le birlikte Brezilya’da izledi.

Putin, Brezilya’da Devlet Başkanı Dilma Rousseff’le yaptığı toplantıda Kalkınma Bankası ile ilgili çalışmaları ele aldı. 100 milyar dolar sermaye ile kurulacak bankanın aktif varlığı başlangıçta 10 milyar dolar olacak. Beş ülkenin eşit sermaye ile katılacağı bankanın merkezinin Şanghay olması planlanıyor.

Kalkınma Bankası gelişmekte olan ülkelere altyapı konularında kredi desteği sağlamayı planlıyor. 13,6 trilyon dolar toplam ekonomi ile BRICS ülkeleri dünya ekonomisinin üçte birini oluşturuyor.

BRICS ülkeleri Ukrayna ve Suriye krizleri başta olmak üzere uluslar arası sorunları da masaya yatıracak.

CİHAN

Yorumlar