Putin: Askerimizi sınırdan çektik, Ukrayna operasyonları durdursun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askeri birliklerini Ukrayna sınır bölgelerinden geri çektiklerini söyledi. Putin, Ukrayna’nın doğu ve güneyinde Rusya yanlılarına yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonların hemen durdurulmasını...

Google Haberlere Abone ol
Putin: Askerimizi sınırdan çektik, Ukrayna operasyonları durdursun

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus askeri birliklerini Ukrayna sınır bölgelerinden geri çektiklerini söyledi. Putin, Ukrayna’nın doğu ve güneyinde Rusya yanlılarına yönelik gerçekleştirilen askeri operasyonların hemen durdurulmasını istedi.

Putin, “Kiev makamlarından ülkenin güneydoğusunda başlatılan tüm askeri operasyonları hemen durdurmasını talep ediyoruz. Şiddetin sona erdirilmesi, krizin çözümünün başlatılması için bu ön koşul olmakta. Askeri birliklerin kullanılması kesinlikle kabul edilemez." dedi.

Putin, “Ukrayna’nın güneydoğu bölgesinde gerginliğin artmasından 22-23 Şubat günlerinde Kiev’de devlet darbesi gerçekleştirenler suçlu. Bu şahıslar, aşırı radikal ve ırkçı unsurların silahsızlaştırılmasına ilgi duymadılar.” dedi.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) dönem başkanı olan Dider Burkhalter ile görüşmesinin ardından açıklama yapan Putin, Ukrayna’nın doğu ve güneyinde Rusya yanlılarının 11 Mayıs’ta yapmayı planladığı referandumun erlenmesini istedi.

CİHAN

Yorumlar