Putin 9 Mayıs Zafer Bayram’ını Kırım’da kutlayacak

Kırım’ın 21 Mart’ta Rusya’ya bağlanması kararını onaylayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin yıl dönümü kutlamaları için 9 Mayıs’ta...

Google Haberlere Abone ol
Putin 9 Mayıs Zafer Bayram’ını Kırım’da kutlayacak

Kırım’ın 21 Mart’ta Rusya’ya bağlanması kararını onaylayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sovyetler Birliği’nin İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin yıl dönümü kutlamaları için 9 Mayıs’ta bölgeye gidecek.

Kommersant gazetesinin Kremlin kaynaklarından edindiği bilgiye göre, Rus lider önce Kızıl Meydan’da düzenlenen törenlere katılacak, ardından da Kırım’ın Sivastopol kentinde Rusya’ya ait Karadeniz Filosu’nu ziyaret edecek.

Putin’in nadiren ortak gezi yaptıkları Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev’i de beraberinde götürmesi bekleniyor.

Rusya ve eski Sovyet ülkeleri İkinci Dünya Savaşı’nda kazanılan zaferi 9 Mayıs’ta geleneksel olarak kutluyor.

Moskova, Kiev’de iktidara gelen Batı yanlısı yönetimi Nazi yanlısı ve faşist olmakla suçluyor. Rusya ve Kiev yönetimi savaş yıllarının lideri Stepan Bandera’nın Nazi Almanya’sı ile birlikte çalışmasına eleştiride bulunuyor. Bir kısım Ukraynalı aşırı milliyetçiler tarafından ise Bandera kahraman olarak görülüyor.

Sovyetler Birliği’nin dağılmasından bu yana ilk kez Ukrayna krizi nedeni ile bu denli gerilen Rusya-Batı ilişkileri Zafer Bayram’ı kutlamalarına da yansıyacak.

CİHAN

Yorumlar