Putin: 1. Dünya Savaşı’ndaki zaferimiz ülkemizden çalındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1. Dünya Savaşı’nda Rusya’nın kazandığı zaferinin ülkesinin yenilgiye çağıran ve ulusal çıkarları satan güçler tarafından çalındığını ifade etti.Putin, Moskova’da Zafer Parkı’nda Poklonnıy...

Google Haberlere Abone ol
Putin: 1. Dünya Savaşı’ndaki zaferimiz ülkemizden çalındı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 1. Dünya Savaşı’nda Rusya’nın kazandığı zaferinin ülkesinin yenilgiye çağıran ve ulusal çıkarları satan güçler tarafından çalındığını ifade etti.

Putin, Moskova’da Zafer Parkı’nda Poklonnıy Gor anıt tesislerinde 1. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybeden Rus askerlerinin anısına inşa edilen asker heykelinin açılışını yaptı. Törende Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin ve başka Rus yetkililer hazır bulundu.

Putin açılış konuşmasında, günümüzde savaş isteyen güçleri eleştirdi. Rusya Devlet Başkanı, “Tam 100 yıl önce Rusya 1. Dünya Savaşı’na girmek zorunda kalmıştı. İnsanoğlu artık şunu anlaması ve kabullenmesi lazım: Şiddet şiddeti doğurur. Barış ve refaha yol ise samimi irade ve diyalogdan geçer.” dedi.

Savaştan bugün bazı devletlerin ders çıkartılması gerektiğine işaret eden Putin, “Savaşın faciası şunu hatırlatıyor: Saldırganlık ve bencillik, ülke yönetici ve siyasi elitlerin sağduyudan ziyade aşırı hırsları nelere yol açıyor. Bugün bunları hatırlatmak iyi olurdu.” diye isim vermeden eleştiride bulundu.

Putin, 1. Dünya Savaşı’nın nedenlerini öğrenmek için geniş çaplı bilimsel araştırma çalışmalarının yapılmasına da davet etti.

Savaş sırasında Rusya’nın kendi müttefik sorumluluğunu başarılı şekilde yerine getirdiğini vurgulayan Putin, “Fakat bu zafer ülkeden çalındı. Rusya dahilinde nifak tohumu ekerek kendi vatanını, ordusunu yenilgiye davet eden, zorla iktidara gelerek ulusal çıkarları satan güçler tarafından bu zafer ülkeden çalındı.” sert eleştirdi.

CİHAN

Yorumlar