Pussy Riot üyelerinden Mariya Alyohina tahliye edildi

Rusya'da 2012 yılının Şubat ayında başkent Moskova’nın merkezindeki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne girerek Rus lider Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyen punk müzik grubu Pussy Riot’ın üyelerinden Mariya Alyohina serbest bırakıldı.

Google Haberlere Abone ol
Pussy Riot üyelerinden Mariya Alyohina tahliye edildi

Rusya'da 2012 yılının Şubat ayında başkent Moskova’nın merkezindeki Kurtarıcı İsa Kilisesi’ne girerek Rus lider Vladimir Putin karşıtı şarkı söyleyen punk müzik grubu Pussy Riot’ın üyelerinden Mariya Alyohina serbest bırakıldı. Nadejda Tolokonnikova’nın da serbest kalması bekleniyor.

Muhalif siyasi şarkılarıyla tanınan Pussy Riot punk grubu üyeleri Maria Alyohina, Nadejda Tolokonnikova ve Yekaterina Samutseviç’in Kurtarıcı İsa Kilisesi'nde gerçekleştirdikleri eylem büyük tartışmalara yol açmıştı. Aylarca tartışılan olay “manevi değerlere hakaret” olarak nitelendirilmişti. Mahkemeye çıkartılan kızlar holiganlık ve toplumda dini nefreti körüklemekle suçlanarak 2012 yılının Ağustos ayında 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Alyohina ile Tolokonnikova Rusya’nın farklı ceza evlerine gönderilirken Yekaterina Samutseviç ise geçtiğimiz Ekim ayında eyleme doğrudan katılımdığı gerekçesi ile serbest bırakılmıştı.

Bu yılın Mart ayında Amerikan ünlü pop yıldızı Madonna, Pussy Riot punk grubu üyelerinin tutuklanmasını eleştirerek Devlet Başkanı Putin’e ağır hakarette bulunmuştu. Dünyaca ünlü müzik grubu The Beatles’ın eski üyesi olan Paul McCartney de, Pussy Riot punk grubu üyelerini savunmak için Putin’e mektup göndermişti. CİHAN

Yorumlar