Provokasyonu reddeden Aleviler önlemleri ihmal etmiyor

Avrupa’daki Aleviler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Köln ziyareti sırasında protesto etmek için toplanmaya başladı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Eber Meydanı’nda toplanmaya başlayan grupta düzeni sağlamak...

Google Haberlere Abone ol
Provokasyonu reddeden Aleviler önlemleri ihmal etmiyor

Avrupa’daki Aleviler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı Köln ziyareti sırasında protesto etmek için toplanmaya başladı. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun organizasyonuyla Eber Meydanı’nda toplanmaya başlayan grupta düzeni sağlamak üzere görevliler belirlendi. Alevilerin yürüyüşü sırasında provokasyon yapılacağı iddialarını kabul etmeyen federasyon yetkilileri, yine de bu ihtimale karşı önlem aldı.

Erdoğan karşı pankartların asıldığı Eber Meydanı’nda özellikle Soma’daki maden faciasıyla ilgili hükümete tepki dikkat çekiyor. Bazı sol grupların da destek verdiği gösteride Çarşı grubu adına açılmış stant göze çarpıyor. Beşiktaş amblemi ve Che Guevera siluetini birleştiren tişörtler 10 Euro’dan satılıyor.

“NEHRİN DİĞER KIYISINA GEÇMEMİZE GEREK YOK”

Gösteride grup liderlerinden Sezai Temel, organizasyonda görev alan eylemcilerden herhangi bir provokasyonda ekip şefleri ve polise haber verilmesini istedi. Cihan Haber Ajansı’na konuşan Temel, “Aleviler hiçbir zaman provokasyona gelmeyecektir ama biz yine de tedbirlerimizi alacağız.” dedi. Avrupa toplumuna ve Türk halkına seslerini barışçıl şekilde duyurmak istediklerini ifade eden Sezai Temel, Erdoğan’ın gideceği Lanxess Arena’nın yer aldığı Ren nehrinin karşı yakasına geçmelerine gerek olmadığını ifade etti. Temel, “O, burada olmamızdan da korkuyor zaten.” dedi.

Göstericilerden Ali Bozkurt ise yolsuzluk operasyonlarına gönderme yaparak, “Gerçek inananlar olsalar ‘bizim adamamız, çalsa da iş de yaptı’ demezler. Gerçek amaçları inançlarını yaşamak değil, tahakküm kurmaktır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar