Prens William'a üniversitede torpil iddiası

İngiltere Veliaht Prensi William, dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’ne 10 haftalık özel tarım işletme kursuna kabul edildi.

Google Haberlere Abone ol
Prens William'a üniversitede torpil iddiası

İngiltere Veliaht Prensi William, dünyaca ünlü Cambridge Üniversitesi’ne 10 haftalık özel tarım işletme kursuna kabul edildi. Prens William, toplam 10 haftalık eğitim programında tarım, çiftlikler ve çiftçilik konularında ders görecek.

‘parentdish.co.uk’ adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Cambridge Üniversitesi’nin kendi koyduğu kuralların dışına çıkarak Prens William’a ayrıcalık tanıması diğer öğrencileri rahatsız etti. Öğrenciler, Prens William’ın Cambridge Üniversitesi’nde eğitim alması için A Level sonuçları yeterli olmadığı halde kendisine ayrıcalıklı davranıldığı için rahatsızlıklarını dile getirdi.

Üniversite gazetesinde yer alan haberde, bir öğrencinin Cambridge Üniversitesi’ne girebilmesi için A level sınavlarında en az bir ‘A*’ (yıldız) ve 2 ‘A’ alması gerekirken, Prens William’ın mevcut sınav sonuçlarıyla bu üniversiteye girmesinin mümkün olmadığı bilgisi yer aldı. Cambridge Üniversitesi öğrencileri, Prens William’ı ayrıcalık tanınmasını kendilerine hakaret olarak yorumladı.

Prens William’ın Cambridge Üniversitesi’nde özel ziraat eğitimini alarak, babası Prens Charles Kraliyet tahtına geçtiğinde ‘Duchy of Cornwall’ görevine geleceği için kendisini tarım ve çiftçilik alanlarında geliştirmek istediği belirtildi.

Bu arada, tarım kursunu Mart ayında tamamlayacak olan Prens William’a herhangi bir diploma verilmeyeceği ve aldığı özel eğitimin ücretini ödeyeceği açıklandı.

A Level kurs ve sınavı sonrası St. Andrews Üniversitesi’nde coğrafya eğitimi alan Prens William’ın bu üniversiteden de bir diploması da bulunduğu belirtildi.

Prens William, geçen yıl Kraliyet Hava Kuvvetleri RAF’taki arama-kurtarma pilotluğunu bırakarak askerlikten ayrıldığı açıklanmıştı.

Haberde, Prens’in gelecek yıl ise eşi Kate ile birlikte Kraliyet’in hayır işlerine odaklanacağının altı çizildi.

Prens William, Nisan ayı içerisinde eşi Cambridge Düşesi Kate ve oğlu Prens George ile tarım alanında gelişmiş Yeni Zelanda ile Avusturalya’yı ziyaret edecek. CİHAN

Yorumlar