Prens Türki el Faysal: Olanlardan Maliki hükümeti sorumlu

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Prens Türki el Faysal, Irak'ta yaşananlardan eski Baasçılarla militanların birleşmesini engelleyemeyen Nuri el Maliki hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.Avrupa Dış İlişkiler Konseyi adlı düşünce...

Google Haberlere Abone ol
Prens Türki el Faysal: Olanlardan Maliki hükümeti sorumlu

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi Prens Türki el Faysal, Irak'ta yaşananlardan eski Baasçılarla militanların birleşmesini engelleyemeyen Nuri el Maliki hükümetinin sorumlu olduğunu söyledi.

Avrupa Dış İlişkiler Konseyi adlı düşünce kuruluşunun Roma'da düzenlediği programda konuşan Prens Türki, Irak-Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) ulaştığı gücün kendileri için sürpriz olmadığını ifade etti. Suudi prens, Irak'ın Anbar eyaletinin uzun süredir içten içe kaynadığını fakat Bağdat hükümetinin bu ateşi düşürmek için bir şey yapmadığını hatta olayların yayılmasını teşvik ettiğini söyledi.

Irak'taki durumun çok hızlı değiştiğini ifade eden Prens Türki el Faysal, önümüzdeki gün ve haftalardaki gelişmeleri kestirmenin imkansız olduğuna değindi. Fakat ABD'nin 3 yıl sonra yeninden Irak'a müdahalesinin hiç beklenmedik gelişmelere kapı aralayabileceğini dile getirdi.

Suudi Arabistan'ın IŞİD'e kesin bir şekilde karşı olduğunu da ifade eden eski istihbarat şefi, Riyad'ın terör örgütleri listesinde bu grubun bulunduğunu hatırlattı. CİHAN

Yorumlar