Polonya başbakanı, küfürlü tapeleri yayınlanan bakanlara sahip çıktı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, skandal ses kayıtları yayınlanan bakan ve yetkilileri görevden almayacağını belirtti. Tusk, bu konuşmaları sızdıranların belirlenip gereken cezanın verileceğini söyledi.Organize bir şekilde yapılan dinlemelerin,...

Google Haberlere Abone ol
Polonya başbakanı, küfürlü tapeleri yayınlanan bakanlara sahip çıktı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, skandal ses kayıtları yayınlanan bakan ve yetkilileri görevden almayacağını belirtti. Tusk, bu konuşmaları sızdıranların belirlenip gereken cezanın verileceğini söyledi.

Organize bir şekilde yapılan dinlemelerin, devlet faaliyetlerini sekteye uğrattığını belirtti ve bunun arkasındaki insanlara boyun eğip de küfürlü konuştular diye bakanları cezalandırmayacağını dile getirdi.

Polonya'da Wprost dergisi dün de Dışişleri Bakanı Radek Sikorski'nin, "ABD ile müttefikliğini faydasız ve hatta zararlı olduğu" yönündeki küfürlü konuşmalarını yayınlamıştı. Aynı dergi, geçtiğimiz hafta içişleri bakanı ve merkez bankası başkanı arasındaki skandal konuşmanın tapelerine yer vermişti.

Lüksemburg'da açıklama yapan Sikorski ise bir çetenin saldırısı altında olduklarını ifade etti. Sikorski, "Henüz arkasında kimin olduğunu bilmiyoruz, kesin olarak emin değiliz. Ama araştırıyoruz. Yargının grup üyelerini ve daha da önemlisi azmettiricilerini ortaya çıkaracağını umuyoruz." dedi. CİHAN

Yorumlar