Polislerin tasfiyesi ABD meydasında geniş yer buldu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı yolsuzluk operasyonunun ardından emniyet teşkilatında başlayan tasfiyeler ABD medyasında geniş bir şekilde yer aldı.

Google Haberlere Abone ol
Polislerin tasfiyesi ABD meydasında geniş yer buldu

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın başlattığı yolsuzluk operasyonunun ardından emniyet teşkilatında başlayan tasfiyeler ABD medyasında geniş bir şekilde yer aldı. ABD’nin saygın gazetelerinden Wall Street Journal Gazetesi (WSJ) operasyonu 'Türkiye’deki baskın sonrası polis müdürleri görevden alındı' başlığı ile duyurdu.

WSJ, Türkiye’de Başbakan Tayyip Erdoğan’a yakın insanları hedef alan rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası ülke genelinde üst düzey polis yetlililerinin görev yerlerinin değiştirildiğini yazdı. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın merkeze çekildiğini belirten WSJ, Ankara ve İstanbul başta olmak üzere toplam 20 şehirde 50’ye yakın polis müdürünün yerlerinin değiştirildiğine dikkat çekti.

Washington Post gazetesi ise, çok sayıda insanın gözaltına alındığı operasyon sonrasında, İstanbul’daki üst düzey polislerin görevden alındığını yazdı. Büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda bakan çocuklarının gözaltına alınmasının seçim öncesi Başbakan Erdoğan hükümetini tehdit ettiğini yorumunu yaptı. Gazete, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın da görevinden Ankara merkeze alındığını duyurdu. Haberde ayrıca, hükümetin davanın yükünü hafifletmek için 2 yeni savcı atadığı belirtildi.

New York Times (NYT) ise yolsuzluk operasyonu sonrası İstanbul Emniyet Müdürü dahil 36 polis şefinin görevden uzaklaştırıldığını vurgulandı.

FoxNews televizyon kanalı ise haberi, "Başbakanın müttefiklerini hedef alan yolsuzluk soruşturması sonrasında üst düzey polis yetkilileri kovuldu" şeklinde duyurdu. Amerikan televizyonu, polislerin görevden alınmasını, Başbakan Erdoğan’ın operasyona karşı bir atağı olarak nitelendirdi. CİHAN

Yorumlar