Polisin vurduğu şizofren gençle ilgili soruşturma iki haftada tamamlanacak

Almanya'da 20 Aralık tarihinde Bielefeld yakınlarındaki Holzminden’de polis tarafından öldürülen 29 yaşındaki Emrah Kara ile ilgili soruşturma devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Polisin vurduğu şizofren gençle ilgili soruşturma iki haftada tamamlanacak

Almanya'da 20 Aralık tarihinde Bielefeld yakınlarındaki Holzminden’de polis tarafından öldürülen 29 yaşındaki Emrah Kara ile ilgili soruşturma devam ediyor. Şizofreni hastası olan Kara’nın ailesi uzman doktor çağırıp yardım talebinde bulunmuş ve Kara'nın odasında bıçak gibi tehlikeli cisimlerin bulunduğunu belirtmesi üzerine doktor ancak polis ekibinin kontrolü altında görüşebileceğini söylemişti.

Doktorun polis ekipleriyle birlikte Kara’nın yanına gelmesi üzerine ise haplarını almayan genç doktora tedavi olmak istememiş ve tehlikeli aletleri vermeye ikna olmamıştı. Gencin tutumu sebebiyle polis ekipleri özel harekat timi SEK’den yardım talebinde bulunmuştu.

Olay yerine gelen timin birkaç kez Emrah Kara üzerinde elektroşok uygulaması sonuç vermemiş, bunun üzerine özel harekat timi Kara’ya iki el ateş ederek etkisiz hale getirmişti. Soruşturmayı yürüten Savcı Bernd Seemann, soruşturmanın tüm hızıyla sürdüğünü, her konuda olduğu gibi bu konudaki iddiaları da denetlediklerini belirtti.

Seemann, şu an için soruşturma süreci hakkında bilgi vermezken, yaklaşık iki hafta sonra soruşturmanın tamamlanmasını beklediklerini söyledi. Emrah Kara geçtiğimiz hafta memleketi Merzifon’da toprağa verildi. CİHAN

Yorumlar