Polisi dövdüğü iddia edilen aşırı sağcı lider hakkında fezleke düzenlendi

Bulgaristan Başsavclığı, ırkçılık söylemleriyle tanınan aşırı sağ Ataka Partisi Başkanı Volen Siderov'un dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Polisi dövdüğü iddia edilen aşırı sağcı lider hakkında fezleke düzenlendi

Bulgaristan Başsavclığı, ırkçılık söylemleriyle tanınan aşırı sağ Ataka Partisi Başkanı Volen Siderov'un dokunulmazlığın kaldırılmasını istedi. Bu arada Adalet Sarayı önünde Siderov'a karşı gösteri düzenledi. Sosyal medyada organize olan göstericiler, Siderov'un önceki gün Varna Havaalanı'nda "küstahça" tavırlar sergilediğini belirtti.

Başsavcılık, Siderov'un önceki gün bir polisi darp ettiği ve genel ahlaka aykırı hareketlerde bulunduğu iddiasıyla hazırladığı fezlekeyi meclise gönderdi.

Türkçe yer adlarının silinerek yerlerine Bulgarca karşılıklarının konulması kararından geri adım atılmasını protesto için Varna'ya giden Siderov'un uçakta Fransız bir diplomata hakaret ettiği iddia ediliyor. Siderov ile bazı Ataka milletvekillerinin havaalanında devam eden tartışmaya müdahale etmek isteyen bir polisi darp ettiği öne sürülüyor.

"SİDEROV'A KARŞI AŞI KAMPANYASI"

Bu arada "Bulgaristan'ı Volen Siderov'a karşı aşı yaptıralım" sloganı altında yapılan eyleme katılanlar, Ataka liderinin dokunulmazlığının kaldırılmasını ve yargılanmasını talep etti. Göstericiler, Siderov'un haklarını suistimal ettiği için milletvekilliğinden istifa etmesini de istedi. Siderov'un kılıfına bürünen gazeteci Nayo Titsin, ruh hastası rolünü oynadı.

Siderov ise kendisine karşı yapılanları bir düzmece olarak nitelendirdi. Karşı protesto gösterisi düzenleyen Siderov ve taraftarları kısa bir miting ardından başkent merkez caddesinde yürüyüş yaptı. CİHAN

Yorumlar