Pistorius'un komşusu: Silah sesi ve kadın çığlığı duydum

Oscar Pistorius'un kız arkadaşını "hırsız zannederek " silahla vurduğu olayın ardından eve ilk girenlerden komşu Radyolog Johan Stipp de, silah seslerinden önce kadın sesi duyduğu konusunda ısrar etti.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius'un komşusu: Silah sesi ve kadın çığlığı duydum

Oscar Pistorius'un kız arkadaşını "hırsız zannederek " silahla vurduğu olayın ardından eve ilk girenlerden komşu Radyolog Johan Stipp de, silah seslerinden önce kadın sesi duyduğu konusunda ısrar etti. İlk tanık Michelle Burger ve kocasının ardından Stipp'inde benzer ifadesiyle ampute atletin planlı cinayet işlemiş olabileceği tezi güçlendi.

Oscar Pistorius'a 70 metre mesafede oturan komşusu Doktor Stipp mahkemede, "Silah sesiyle uyandıktan sonra cinayetin işlendiği eve doktor kimliğimle girdiğimde Oscar'ın kanlar içindeki kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ın ölmemesi için ağladığını, dua edip yalvardığını gördüm"dedi. Stipp olay anını anlatırken, Pistorius'un kafasını ellerinin arasında aldığı, bir ara da komşusunun anlattıklarını duymamak için kulaklarını kapattığı gözlendi.

Stipp olay anını şöyle anlattı, "Silah sesini duyduktan sonra eşimle konuştum ve yardıma gitmeye karar verdim. Güvenliği aradım, eve girmem biraz zaman aldı. 2012 Olimpiyatları'nda ünlenen sporcunun evine girdiğimi sonra öğrenecektim. Eve girdiğimde genç bayanı sırtı üstü yatar vaziyette kanlar içinde gördüm. Pistorius başındaydı ve parmakları ile ağzını açmaya çalışıyordu. Oscar bana, 'O'nu vurdum, hırsız sandım, O'nu vurdum' dedi. Sonra Steenkamp'ı kurtarmaya çalıştım, nefes almıyordu. Oscar durmadan ağlıyordu, çok çok üzgündü."

Geceyarısı silah sesleri ile uyandıktan sonra birkaç defa kadın çığlığı, sonra 'yardım' diyen bir erkek sesi duyduğunu söyleyen Radyolog'a, Pistorius'un avukatı Barry Roux daha önce diğer tanıklara söylediği gibi, duyduğu kadın sesinin Oscar'ın sesi olabileceğinde ısrar etti. Ünlü avukat, tanıkların duyduğu silah seslerinin de kriket sopası sesi olduğunu, Pistorius'un hırsız zannederek tuvalette vurduğunun kız arkadaşı olduğunu anlayınca, kapıyı kırdığını söyledi.

Roux tanık Stipp'i çapraz sorguya alırken, Savcı Gerrie Nel sık sık avukata itiraz etti. Pretoria'da Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde yerli ve yabancı yüzlerce medya mensubunun takip ettiği duruşma yarın da devam edecek.
CİHAN

Yorumlar