Pistorius’un ailesi, “oyunculuk eğitimi” iddiasını yalanladı

Oscar Pistorius’un duruşma öncesi “oyunculuk eğitimi” aldığı iddiası aile sözcüsü Anneliese Burgess tarafından yalanlandı.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius’un ailesi, “oyunculuk eğitimi” iddiasını yalanladı

Oscar Pistorius’un duruşma öncesi “oyunculuk eğitimi” aldığı iddiası aile sözcüsü Anneliese Burgess tarafından yalanlandı. Burgess açıklamasında, “Pistorius’un mahkemede duygusal performans için oyunculuk eğitimi aldığı iddiaları gerçeklikten yoksundur.” denildi.

Paralimpik Yıldız’ın “rol yaptığını” iddia eden Güney Afrikalı köşe yazarı Jani Allan açık mektubunda, “Oscar sen uzun çizgide sahte kahramanların en son örneğisin. Senden öncekiler gibi halkına ihanet ettin ve sevenlerini hayal kırıklığına uğrattın.” cümlelerini kullandı. Allan, Pistorius’un “duygusal rol eğitimi aldığı” iddiasının kaynağının ise çok güvenilir olduğunu yazdı.

Oscar Pistorius, Savcı Gerrie Nel’in geçen Perşembe’ye kadar süren iki haftalık çapraz sorgusunda defalarla ağlamış, tanıklar dinlenirken ellerini kulaklarına tıkamış ve ara ara hıçkırıklara boğulmuştu. Geçen yıl Sevgililer Günü’nde Reeva Steenkamp’ı ‘hırsız’ zannederek 4 kurşunla öldüren Pistorius’un duruşmasına, sık sık duygulandığı için defalarca ara verilmişti.

2012 Londra Yaz Paralimpik Oyunları'nda altın madalya kazanan ve Olimpiyatlar’a katılan ilk ampute atlet olan 27 yaşındaki Oscar Pistorius suçlu bulunduğu takdirde en az 15 yıl hapis cezası alacak. Geçen yıl yaklaşık 120 bin dolar kefaletle serbest bırakılan ve en son Perşembe günü hakim karşısına çıkan Pistorius'un duruşması 5 Mayıs’a ertelendi.
CİHAN

Yorumlar