Pistorius davasında sona yaklaşıldı

Dünyanın yakından izlediği Oscar Pistorius davasında sona yaklaşılıyor. Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Güney Afrikalı ünlü atletin savunma ekibi bugün cinayet davasını kapattığını açıkladı. Pistorius’un...

Google Haberlere Abone ol
Pistorius davasında sona yaklaşıldı

Dünyanın yakından izlediği Oscar Pistorius davasında sona yaklaşılıyor. Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Güney Afrikalı ünlü atletin savunma ekibi bugün cinayet davasını kapattığını açıkladı.

Pistorius’un avukatı Barry Roux, “Savunma olarak davayı kapatıyoruz.” dedi. Bazı şahitlerin davanın televizyonda yayınlanması nedeniyle mahkemeye çıkmak istemediklerini söyleyen Roux, “Bu konuda yapacak bir şeyimiz yok.” ifadelerini kullandı.

Karara bir adım daha yaklaşılan dava, mahkeme tarafından 7 Ağustos’a ertelendi.

Pistorius suçlu bulunduğu takdirde kasıtlı adam öldürmekten ömür boyu hapis cezasına çarpıtılabilir.

Geçen sene Sevgililer Günü’nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp’i vurarak öldüren Pistorius, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddederek, olayın yanlışlıkla gerçekleştiğini iddia ediyor. Öte yandan savcı, 27 yaşındaki atletin Steenkamp’i hırsız sanarak değil kasti olarak öldürdüğü konusunda ısrarlı.

Güney Afrika’da ilk kez bir dava canlı olarak yayınlandı. 3 Mart'ta başlayan dava ilk günden itibaren uluslararası basında da geniş yer buldu.

CİHAN

Yorumlar