Pistorius davasında bilirkişi krizi

Oscar Pistorius davasında cinayet mahallindeki lamba, ses testi ve tuvalet kapısının durumu hakkında rapor veren jeolog Roger Dixon'un ifadelerinin güvenilirliği tartışma konusu oldu.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius davasında bilirkişi krizi

Oscar Pistorius davasında cinayet mahallindeki lamba, ses testi ve tuvalet kapısının durumu hakkında rapor veren jeolog Roger Dixon'un ifadelerinin güvenilirliği tartışma konusu oldu. Savcı Gerrie Nel, geçen yıldan beri raporunda bazı değişiklikler yaptığını söyleyen ama önemli detayları hatırlayamayan Dixon'u sorularıyla topa tuttu.

Dixon'un, kapıya isabet eden kurşun sesleri ile deney için benzer bir kapıya vurulan kriket sopasının çıkardığı sesin çok benzediğini gösteren raporu da sorgulandı. Nel Dixon'un, ses testinde kimin ateş ettiğini, sesi hangi aletin kaydettiği gibi çok önemli ayrıntıları hatırlayamadığını söyledi. Dixon ayrıca, "Düşük desibel testlerin uzak mesafede sönük kaldığını" söyleyen Nel'in sorusuna yorum yapmaktan kaçındı. Dixon, ses testinde balistik uzmanların son ses testinde, Pistorius'un cinayet silahına benzer bir silah kullandıklarını ifade etti.

Bilirkişi Dixon, ses kaydını bir müzik yapımcısının yaptığını söyleyince Savcı Nel, "Müzik yapımcısı patlama sesi uzmanı mıdır?" diye sordu. Dixon'un ses ve balistik uzmanı olmadığının anlaşıldığını söyleyen Savcı Nel, Pistorius'un silahından çıkan hangi kurşunun da sektiğine dair verdiği bilginin de yanlış olduğunun anlaşıldığını söyledi. Dixon'un adli tıp labaratuarı deneyimini de sorgulayan Nel, Jeolog'un raporunun tatmin edici olmadığını belirtti.

İdari başkent Pretoria'nın Kuzey Gauteng Yüksek Mahkemesi'nde 23. gününü tamamlayan duruşma yarın 09.30'da yeniden başlayacak.

Geçen yıl Sevgililer Günü'nde kız arkadaşı Reeva Steenkamp'ı hırsız zannederek öldürdüğünü söyleyen altın madalyalı ampute atlet Pistorius, suçlu bulunması halinde ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilecek. CİHAN

Yorumlar