Pistorius cinayet suçlamasını kabul etmedi

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti.

Google Haberlere Abone ol
Pistorius cinayet suçlamasını kabul etmedi

Güney Afrikalı ampute atlet Oscar Pistorius, kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddetti. Kız arkadaşını öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan ünlü paralimpik koşucusu Pistorius’un davası bugün Pretoria Yüksek Mahkemesi’nde yeniden görülmeye başlandı. Medya dünyaca ünlü sporcunun davasına yoğun ilgi gösteriyor.

29 yaşındaki model sevgilisi Reeva Steenkamp’i kasten öldürdüğü yönündeki suçlamaları mahkemede kabul etmeyen ünlü sporcu hâkime “suçsuzum” dedi. Steenkamp, geçen yıl Sevgililer Günü’nde Pistorius’un Pretoria’daki evinde başından ve kolundan vurulmuş halde bulunmuştu.

Mahkemede tanık olarak dinlenen, Michelle Burger ise Pistorius’un evinden önce “kan donduran” çığlıklar duyduğunu ardından ise dört el ateş edildiğini ifade etti. Blade Runner lakaplı sporcu, olanların trajik bir yanlış anlama sonucu meydana geldiğini ve kız arkadaşını eve giren bir hırsız sanarak ateş ettiğini söyledi.

Olimpiyatlara katılan ilk ampute atlet olan 27 yaşındaki Pistorius, suçlu bulunduğu takdirde kasten cinayet işlemekten ömür boyu hapis cezasına çarptırılabilir. İki bacağı olmadan dünyaya gelen Güney Afrikalı atlet, karbon fiber takma bacaklarla yarıştığı 2012 Londra Olimpiyat Oyunları’nda altın madalya kazanmıştı.








CİHAN

Yorumlar