Pınar Selek: Mutlaka ülkeme döneceğim

Yargıtay'ın, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını usulden bozduğu Pınar Selek, yargılama sürecinin çok fazla uzamadan sonuçlanmasını ümit ettiğini söyledi.Lyon Üniversitesinde akademik çalışmalarına devam eden...

Google Haberlere Abone ol
Pınar Selek: Mutlaka ülkeme döneceğim

Yargıtay'ın, hakkında verilen ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını usulden bozduğu Pınar Selek, yargılama sürecinin çok fazla uzamadan sonuçlanmasını ümit ettiğini söyledi.

Lyon Üniversitesinde akademik çalışmalarına devam eden Selek, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, ilk günden itibaren mücadelesinin hiç bitmediğini, dönem dönem moral bozukluklarının olduğunu fakat ümidini hiç kaybetmediğini söyledi. Sürecin henüz bitmediğini, Yargıtay’ın davayı tekrar mahkemeye gönderdiğini hatırlatan Selek, yargılamanın en kısa sürede tamamlanmasını umduğunu kaydetti.

Pınar Selek, “16 yıldır süren hukuk mücadelemizde aslında bu karara sevinmemiz bile adaletin olmadığını gösteriyor. Yargıtay mahkumiyet kararını bozarak tekrar mahkemeye gönderdi. Aslında süreç bitmiş değil, ümit ediyorum çok fazla uzamadan aylar içerisinde sonuçlanır." dedi.

Pınar Selek, şu ifadeleri kullandı: “Bunun adalet olduğunu düşünmüyorum fakat buna rağmen 16 yıl da sürse de haklı mücadelenin mutlaka sonuç vereceğini görmüş olduk, ümidimi kaybetmeden mücadeleme devam ediyorum. Mutlaka ülkeme geri döneceğim. Ülkem beni, ben ülkemi bekliyorum. Uzun bir hasret dönemi oldu. Kavuşmamız da o derece mutlu olur umarım. Belki de bu deneyimi yaşamam lazımdı." CİHAN

Yorumlar