Pillay: Suriye'deki savaş suçları kelimelerle anlatılmaz

BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, Suriye'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçların yaygınlığının kelimelerle anlatılmayacak kadar şoke edici olduğunu söyledi. Pillay, bu tür suçların hesabının sorulmasını sağlayamayan...

Google Haberlere Abone ol
Pillay: Suriye'deki savaş suçları kelimelerle anlatılmaz

BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, Suriye'deki savaş suçları ve insanlığa karşı suçların yaygınlığının kelimelerle anlatılmayacak kadar şoke edici olduğunu söyledi. Pillay, bu tür suçların hesabının sorulmasını sağlayamayan BM Güvenlik Konseyi'nin de hayal kırıklığına sebep olduğunu dile getirdi.

BM İnsan Hakları Konseyi'nin Cenevre'deki 26. oturumunun açılışında konuşan Navi Pillay, insan hakları davasının Suriye'de trajik bir yenilgiye uğradığını dile getirdi. Pillay, Halep halkının içinde bulunduğu şartların da insanlık vicdanını isyan etme noktasına getirmesi gerektiğini vurguladı.

"AVRUPA'DAKİ IRKÇILIK RAHATSIZ EDİCİ"

Navi Pillay, Batı Avrupa'nın birçok ülkesinde güç kazanan ırkçı hareketlerin de rahatsızlık verici olduğunu belirtti. Pillay, yeni Avrupa Parlamentosu'nda, 'Avrupa beyaz insanların kıtasıdır' diyen bir Alman liderin, barışçı şekilde sokakta ibadet eden Müslümanları Nazilerin ülkeyi işgaline benzeten bir Fransız liderin, köprü altında uyuyan göçmenlerin minderlerini ateşe veren bir İtalyan üyenin bulunacağına dikkat çekti.

İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, idam cezalarını infaz eden İran ve ABD'yi de 'barbarca cezaya son vermeye' çağırdı. CİHAN

Yorumlar