"Peşmerge tüm etnik grupları korumak için kuruldu"

Peşmerge basın sözcüsü Albay Halgurd Hikmet, Peşmerge’nin sadece Kürtleri korumak için değil Türkmenler başta olmak üzere, bölgede yaşayan tüm etnik grupları korumak için kurulduğunu söyledi. Hikmet, Kerkük ve Tikrit bölgesinde IŞİD’e...

Google Haberlere Abone ol
"Peşmerge tüm etnik grupları korumak için kuruldu"

Peşmerge basın sözcüsü Albay Halgurd Hikmet, Peşmerge’nin sadece Kürtleri korumak için değil Türkmenler başta olmak üzere, bölgede yaşayan tüm etnik grupları korumak için kurulduğunu söyledi. Hikmet, Kerkük ve Tikrit bölgesinde IŞİD’e karşı güvenlik önlemi alan Peşmerge birliklerini denetledi.

Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuşan Hikmet, “Kürtleri nasıl savunuyorsak bu bölgedeki tüm kardeşlerimizi de öyle koruyacağız” dedi. Türkmenlerin silahlanmasını da değerlendiren Hikmet, “Her etnik grup silahlanarak kendi vatanını koruma hakkına sahiptir. Ancak, silahlanma bir resmiyet kazanmalı. Askeri bir şekilde düzenlenmeli. Biz hiçbir etnik grup arasında fark gözetmiyoruz. Bu sorumlulukla hareket ediyoruz”

Kerkük'te Türkmen, Kürt ve Arapların yaşadığına dikkat çeken Hikmet, “Biz Peşmerge gücü olarak her zaman nasıl Süleymaniye ve Erbil’in güvenliği sağladıysak, öyle de Kerkük bölgesinin de güvenliğini sağlarız." ifadesini kullandı.

Tikrit'e bağlı Meryem Beg bölgesinde incelemede bulunan Hikmet'in konvoyu IŞİD militanları ile aniden karşılaşınca çatışma çıktı. Çatışmada bir Peşmerge askeri yaralandı.

CİHAN

Yorumlar