Peşmerge Sözcüsü: Ankara gelecekte Peşmerge'yi destekleyebilir

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, Türkiye’nin Peşmerge’ye destek verebileceğini söyledi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Ankara ziyaretine eşlik eden Yaver, Rudaw...

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge Sözcüsü: Ankara gelecekte Peşmerge'yi destekleyebilir

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi silahlı gücü Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Cebbar Yaver, Türkiye’nin Peşmerge’ye destek verebileceğini söyledi. Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani'nin Ankara ziyaretine eşlik eden Yaver, Rudaw televizyonuna önemli açıklamalarda bulundu. Yaver, Barzani’nin Ankara’daki görüşmelerinde Türkiye'nin gelecekte Peşmerge güçlerine destek verme konusunun da konuşulduğunu kaydetti.

Irak hükümetinin Peşmerge'ye maaş, eğitim ve silah konusunda ambargo uyguladığını söyleyen Yaver, bu sorunların devam etmesi halinde Türkiye'nin gelecekte Peşmerge güçlerine destek olabileceğini ifade etti. Yaver’e göre Peşmerge’nin Kerkük ve Musul’un bazı bölgelerini kontrol etmesi Ankara’yı memnun etmiş. Kürt yetkiliye göre Ankara, bunun kendilerine teşekkür etti.

KÜRT BAYRAĞININ PROTOKOLDE YER ALMAMASI NORMAL

Yaver, Mesud Barzani'nin Ankara ziyareti sırasında yaptığı resmi görüşmelerde Bölgesel Kürt Yönetimi bayrağının bulunmamasının normal olduğunu ifade etti. Yaver’e göre, Kürtlerin Ankara’da muhatap alınması ve kendileriyle fikir alışverişinde bulunulması çok önemli. Yaver, Kürdistan’ın henüz bağımsız olmadığını hatırlatarak” Gelecekte bağımsızlığımızı aldığımızda elbette bayrağımız da her yerde sallanacaktır.” dedi.

REFERANDUM VE BAĞIMSIZLIK GÜNDEME GELMEDİ

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Yaver, Ankara ziyaretinde sorunlu bölgelerde referandum ve Bölgesel Kürt Yönetimi’nin bağımsızlık meselesinin gündeme gelmediğini söyledi. Yaver Ankara'da yetkililerin, Irak'taki sorunların bir an önce çözülmesinin gerektiğine inandığı, bunun için de Kürtlerin desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirdiklerini aktardı.

Peşmerge sözcüsü, Türkiye’nin Irak cumhurbaşkanın Kürt olmasına sıcak baktığını ve bunun için bir an önce bir Kürt adayı göstermelerini istediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar