Peşmerge komutanı Kewrini: Musul'u kontrol etmeden durmayacağız

Peşmerge Komutanı Abdurrahman Kewrini, önümüzdeki günlerde Musul şehrine operasyon düzenleyip, kontrol edene kadar durmayacaklarını söyledi. Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesud Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) resmi...

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge komutanı Kewrini: Musul'u kontrol etmeden durmayacağız

Peşmerge Komutanı Abdurrahman Kewrini, önümüzdeki günlerde Musul şehrine operasyon düzenleyip, kontrol edene kadar durmayacaklarını söyledi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesud Barzani'nin Kürdistan Demokrat Partisinin (KDP) resmi sitesine konuşan Abdurrahman Kewrini, Musul'a geniş çaplı bir operasyon düzenleyeceklerini kaydetti.

Daha önce Musul'a operasyon düzenlemeyi düşünmediklerini dile getiren Kewrini, ancak Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) terör örgütün saldırılarını önlemek amacı ile böyle bir karar aldıklarını belirtti.

Geçtiğimiz günlerde ağır silah aldıklarını söyleyen Kewrini, "Şu an Musul'a yakın Zümmar bölgesinde Peşmerge ile IŞİD militanları arasında büyük çatışma devam ediyor. IŞİD militanlarından yüzlerce eleman öldürdük. Geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan ağır silahlarla da Musul şehrine operasyon düzenleyeceğiz. Musul'u kontrol etmeden de durmayacağız." ifadelerine yer verdi.

CİHAN

Yorumlar