Peşmerge Bakanlığı: Celevle ve Sadiye bölgeleri almadan durmayacağız

Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı tartışmalı bölgelerde bulunan Celevle ve Sadiye kasabaları almadan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışmayı durdurmayacaklarını söyledi.Cihan Haber Ajansı'na konuşan...

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge Bakanlığı: Celevle ve Sadiye bölgeleri almadan durmayacağız

Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesel Yönetimi'nin Peşmerge Bakanlığı tartışmalı bölgelerde bulunan Celevle ve Sadiye kasabaları almadan Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ile çatışmayı durdurmayacaklarını söyledi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Peşmerge Basın Sorumlusu Halgurd Hikmet, IŞİD ile Peşmerge güçleri arasındaki çatışmaların Diyale kentine bağlı Celevla ve Sadiye kasabaları devam ettiğini söyledi.

Peşmerge denetimi dışında bulunan Celevla ve Sadiye kasabalarında dün geceden bu yana şiddetli çatışmalar meydana geldiğini söyleyen Halgur; tartışmalı bölgelerde bulunan son iki kasabayı ele geçirmeden IŞİD militanları ile çatışmayı durdurmayacaklarını belirtti.

IŞİD'in Peşmerge güçleri ile Musul ve Kerkük'te çatışmayı durdurduğunu söyleyen Halgurd sözlerine şöyle devam etti:" IŞİD militanları bizimle çatışmaya girmek istemiyor, Musul ve Kerkük'te ufak tefek çatışmalara girmelerin sebebi ise bizim daha ileriye gitmemizi istememelerinden kaynaklıyor. Onlar bizim yeni ele geçirdiğimiz bölgelerin dışında başka bölgeleri ele geçirmemizi istemiyor biz de onları elinde bulunan son iki Kürt kasabası Sadiye ve Celevle'yi almadan durmayacağız." şeklinde konuştu.

Sadiye ve Celevle'yi ele geçirdikten sonra çatışmaları durduracaklarını belirten Halgurd; Irak Kürt Yönetimi dışında bulunan tüm Kürt bölgelerinin Peşmerge'nin eline geçeceğinden şüphe duymadığını aktardı.

Irak'te Kürt Bölgesel Yönetimi ve Bağdat hükümetinin üzerinde hak iddia ettiği topraklar, 'tartışmalı bölgeler' olarak adlandırılıyor. Iran Anayasası, bu bölgeler için 2005 yılında referandum yapılmasını öngörmüş fakat söz konusu oylama sürekli ertelenmişti.

Geçtiğimiz günlerde Musul'u ele geçiren IŞİD, tartışmalı bölgelerdeki Irak Ordusu'nu da buradan çıkarmıştı. Şimdi iki kasaba haricinde tüm bu toprakları Peşmerge'nin kontrolü altına girdi. CİHAN

Yorumlar