Peskov: Putin’in tapeleri maalesef gerçek

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 2002’de Danimarka başbakanı olduğu dönemde NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’le yaptığı özel görüşmenin basına sızdırılmasını ortaklar arasında kabul edilemez bir dav.

Google Haberlere Abone ol
Peskov: Putin’in tapeleri maalesef gerçek

Kremlin basın danışmanı Dmitri Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, 2002’de Danimarka başbakanı olduğu dönemde NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen’le yaptığı özel görüşmenin basına sızdırılmasını ortaklar arasında kabul edilemez bir davranış olarak gördüğünü söyledi.

Putin önceki gün düzenlenen canlı yayında Rasmussen’in özel görüşmeyi kayıt altına aldığını, sonra da bu kaydı medyaya sızdırdığını iddia etti. NATO iddiaları yalanlarken, Danimarka basını olayın kaza sonucu olabileceği haberlerine yer verdi.

Televizyon programında değerlendirmede bulunan Peskov, “Maalesef bu olay gerçek. Putin bunu sevmedi. Bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu göstermek için bunu açıkladı…” dedi. 12 yıl önceki bir olayı neden şu anda açıkladığı ile ilgili soruya yanıt veren Peskov, “Sanırım şu an uygun bir durum oldu…” değerlendirmesinde bulundu.

UKRAYNA SINIRINDA RUS ORDUSUNUN GÖSTERİLERLE İLGİSİ YOK

Rusya’nın Ukrayna sınırında ordu bulundurmasının ülkenin güney ve doğusunda yaşanan olaylarla ilgili olmadığını kaydeden Peskov, “Ordumuz bir çok bölgede bulunuyor, Ukrayna sınırında da var. Bunlardan bir kısmı kalıcı, bir kısmı da Ukrayna’da yaşanan gelişmelerle ilgili olarak güçlendirilmiş olabilir. Ukrayna’da iktidar devrildi. Hiçbir ülke böyle bir durumda kendi güvenliğini artırmama konusunda kayıtsız kalamaz.” dedi.

Bağımsız bir ülke olan Rusya ordularını herhangi bir sınırlama olmadan istediği bölgeye konuşlandırabileceğini vurgulayan Peskov, “Buradaki orduların Ukrayna’da yaşananlarla ilgili olduğunu söylemek tamamı ile yanlış. Gerçekleri çarpıtma ve üzerini örtme çabası. Bu doğru değil.” eleştirisi getirdi.

RUSYA HERKESTEN DAHA ÇOK İSTİKRARLI BİR UKRAYNA İSTER

Ukrayna krizinin çözümü için Cenevre’de Rusya, ABD, AB ve Ukrayna’nın yaptığı dörtlü görüşme ve sağlanan mutabakatı değerlendiren Peskov, görüşmenin pozitif olduğunu ancak verimliliğin dikkatli bir şekilde analiz edilmesi gerektiğini söyledi. Peskov, “Bu belgeyi imzaladıktan sonra çok zor bir test süreci ile karşı karşıyayız. Şimdi Avrupalı ortaklarımız sorumluluğu bizim üzerimize atmaya çalışıyor. Ben burada sorumluluğun genel olduğunu söylemek isterim. Rusya herhangi bir ülkeden daha çok istikrarlı, refah ve birliğini sağlamış bir Ukrayna ister..” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar