Peş peşe kundaklama hadisesinde bir şüpheli sorguda

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak oturduğu apartmanda bir hafta içinde arka arkaya çıkarılan dört yangının faili olarak bir şüpheli yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Peş peşe kundaklama hadisesinde bir şüpheli sorguda

Almanya'nın başkenti Berlin’in Wedding semtinde Türklerin yoğun olarak oturduğu apartmanda bir hafta içinde arka arkaya çıkarılan dört yangının faili olarak bir şüpheli yakalandı. Polis 68 yaşında bir şüpheliyi sorguluyor. Apartmanın yedinci katında çıkarılan dördüncü yangında dumandan etkilenen Güler ailesinin ikisi 8 ve 9 yaşlarında çocuk olmak üzere dört ferdi muayeneden geçirildikten sonra evlerine gönderildi.

Baba Zikret Güler, yangının yeni yılın ilk gününde sabah saat beş sıralarında meydana geldiğini söyledi. 42 yaşındaki Güler, “Gece geç yatmamıza rağmen duman kokusuyla uyandım ve hemen ailemi uyandırdım. Çok şükür hayattayız. Bu korkutmak için değil öldürmek için çıkarılmış bir yangın. Bu kişi veya kişilerin apartmanımızda oturduğu ihtimali üzerinde duruyorum. Bu insanın ya bu binada oturanlara bir kastı var ya da yabancı düşmanı. Umarım öyle olmaz. Bu Alman toplumu için kötü olur. Alman polisine güveniyorum.” dedi. Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen’in kendilerini ziyaret etmesinden memnun olan Güler, “Ziyareti bizi çok duygulandırdı. Sahipsiz olmadığımızı anladık.” diye konuştu.

Berlin’de Türkler’in yoğun olarak ikamet ettiği Wedding semtinde, NeueHochstrasse üzerindeki sekiz katlı apartmanda ilk yangın 31 Aralık’ta, saat 16.00 sıralarında, binanın merdiven sahanlığında çıkarılmıştı. Sahanlıkta duran bir bebek arabası ateşe verilmiş, ancak kiracı olayı fark edince yangını kendisi söndürmüştü.

İkinci yangın aynı gün 17.30 sıralarında bodrum katta, üçüncü yangın ise aynı günün gece saatlerinde meydana gelmişti. Bu olayda, apartmanın birinci katında oturan Sakalar ailesine ait bir bebek arabası gece saat 22.00-22.30 civarında ateşe verilmişti.

Dördüncü yangın ise yeni yılın ilk günü, sabah saat 5:00 sıralarında Güler ailesinin yedinci katta bulunan evinin kapısı yakılarak çıkarıldı. Yangınlarda ölen ya da ağır yaralanan olmadı,ancak maddi hasar meydana geldi. Apartmanda çıkarılan yangınların 25 Ocak’ta başladığı ve o günden beri apartman sakinlerinin diken üstüne yaşadığı öğrenildi.

Wedding semtindeki yangın, Türk yetkilileri de harekete geçirdi. Berlin Başkonsolosu Ahmet Başer Şen yangın yerinde incelemeler yaparak olayların aydınlatılması için gerekeni yapacaklarını bildirdi. CİHAN

Yorumlar