Peres: Abbas'la anlaşmıştım, Netanyahu kabul etmedi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, 2011'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la gizlice müzakereler yürüttüklerini ve Ortadoğu barışı için anlaşmaya vardıklarını söyledi. Peres, anlaşmanın Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından engellendiğini...

Google Haberlere Abone ol
Peres: Abbas'la anlaşmıştım, Netanyahu kabul etmedi

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, 2011'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'la gizlice müzakereler yürüttüklerini ve Ortadoğu barışı için anlaşmaya vardıklarını söyledi. Peres, anlaşmanın Başbakan Binyamin Netanyahu tarafından engellendiğini dile getirdi.

Channel 2 televizyonuna konuşan Peres, Abbas'la Ürdün'de gizli müzakereler yürüttüklerini ve taslak anlaşma metninin dahi hazırlandığını ifade etti. Peres, "Netanyahu, birkaç gün daha beklememi, (Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi) Tony Blair'ın daha iyi bir teklifle gelebileceğini söyledi. Günler geçti ama böyle bir teklif gelmedi." dedi.

Konuyla ilgili daha önce açıklama yapan Mahmud Abbas da Şimon Peres'in daha önce kendisinden özür dileyerek, "Hükümet, müzakerelerimizden çıkan sonucu kabul etmedi ve yapabilecek bir şeyim yok." dediğini aktarmıştı.

Şimon Peres'in (90) cumhurbaşkanlığı görevi gelecek ay sona eriyor. CİHAN

Yorumlar