Pentagon, çalışanlarına Samsung cep telefonu kullanma izni verdi

Samsung Electronics, ABD Savunma Bakanlığı’dan Pentagon’daki çalışanlara Samsung cihazlarının kullanmasına izin çıktığını duyurdu.Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung’un baş ofisinde düzenlenen basın toplantısında, ABD Savunma...

Google Haberlere Abone ol
Pentagon, çalışanlarına Samsung cep telefonu kullanma izni verdi

Samsung Electronics, ABD Savunma Bakanlığı’dan Pentagon’daki çalışanlara Samsung cihazlarının kullanmasına izin çıktığını duyurdu.

Güney Kore’nin teknoloji devi Samsung’un baş ofisinde düzenlenen basın toplantısında, ABD Savunma Bakanlığı’nın, Samsung’un ürettiği beş model cihazın Pentagon çalışanları tarafından kullanılabileceği konusunda karar verdiği duyuruldu.

Pentagonda kullanılmasına izin verilen ve Android 4.4 (KitKat) sürümünü kullanan Galaxy S4, Galaxy S4 Active, Galaxy Note 3, Galaxy Note Pro 12.2 and Galaxy Note 10’nun, çalışma alanı güvenlik platformu olan KNOX güvenlik çözümü ile donatıldığı belirtildi.

Cihazların Pentagon’dan askeri sertifika almak için, daha iyi şifreleme ve izinsiz giriş algılaması dahil yüze yakın testten başarıyla geçtiği bildirildi.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisinin, diğer devlet kurumları için de farklı ürünlerini sunmasını planlandığını söyleyen Samsung yetkilisi, geçen ay İngiltere’de hükumetin benzer karar vererek KNOX çözümlü Samsung cihazlarının kullanılmasına karar verdiğini kaydetti.

CİHAN

Yorumlar