Pekin’de havayı kirletiyor diye sokaklarda kebap yasak!

Çin'in başkenti Pekin'de ‘’havayı kirlettiğinden’’ dolayı sokaklarda kebap pişirilmesi yasaklandı.Çin medyasında göre, açık ızgaraların dışarıya yaydığı dumanın hava kirliliğini artırdığı gerekçesiyle alınan söz konusu...

Google Haberlere Abone ol
Pekin’de havayı kirletiyor diye sokaklarda kebap yasak!

Çin'in başkenti Pekin'de ‘’havayı kirlettiğinden’’ dolayı sokaklarda kebap pişirilmesi yasaklandı.

Çin medyasında göre, açık ızgaraların dışarıya yaydığı dumanın hava kirliliğini artırdığı gerekçesiyle alınan söz konusu yasak 1 Mayıs itibarıyla başlayacak. Son adım, yetkililerin dünyanın en kirli havasından birine sahip şehirlerinden Pekin’deki hava kirliliğiyle mücadele ettiği bir döneme rastlıyor. Yasak kapsamında ayrıca, sokaklarda sarımsaklı ve soya peyniri (tofu) gibi ürünler de satılamayacak.

Çin’in genelinde havadaki zararlı partikül oranını ölçen PM 2,5 değeri, Dünya Sağlık Örgütü’nün 25 olarak belirlediği standardın üstünde seyrediyor. Bu oran bazı zamanlarda indeksin ötesine bile çıkmıştı.

Bu yasakla birlikte şehirdeki lokantalara da yeni sağlık standartlar getirileceği belirtiliyor.

Çinliler tarafından özellikle bayramlarda ve akşamları kalabalık mekânlarda oldukça sevilerek tüketilen şiş kebaplarındaki ilgili yasağın nasıl uygulanacağı ise merak konusu.

CİHAN

Yorumlar