Parlamentoya metro ile giden Türk asıllı milletvekili

İsveç'te çoğu milletvekillinin, meclise bisiklet veya toplu taşıma araçları ile giderek işine başladığı bilinir.

Google Haberlere Abone ol
Parlamentoya metro ile giden Türk asıllı milletvekili

İsveç'te çoğu milletvekillinin, meclise bisiklet veya toplu taşıma araçları ile giderek işine başladığı bilinir. Bunlardan biri olan koalisyon hükümetinin en büyük partisi Sağ Liberal Parti (Moderat) Türk asıllı milletvekili Sedat Doğru, evinin parlamento binasına çok uzak olması nedeni ile meclise metro ile gelip gittiğini söyledi.

İsveç'te milletvekillerinin sade bir vatandaştan farkı olmadığını ifade eden Türk asıllı milletvekili Sedat Doğru, parlamentoda 2 vekilin bir sekreteri olduğunu kaydederken, mecliste servis yapan bulunmadığından çaylarını ve kahvelerini ve kendilerinin aldığını ifade etti. Birçok milletvekilinin özellikle bahar ve yaz aylarında parlamentoya bisikletle gelip gittiğini belirten Doğru, kendinin de bisikletle gelmek istediğini fakat evinin, parlamentoya 30 kilometre uzaklıkta olmasında işe, bazen otobüs, bazen de metro ile gelip gittiğini belirtti.

İsveç'te milletvekili olmanın cazip bir meslek olmadığından dolayı seçimlerden sonraki 4 yıllık dönemde 20- 30 milletvekilinin istifa ederek siyaseti bıraktığını kaydeden Doğru, kendi partilerinden 3 yıl içinde 10 milletvekilinin istifa ederek milletvekilliğini bıraktığını, bazısının başka ülkeye yerleştiğini, bazısının da başka bir iş bulduğunu kaydetti.
CİHAN

Yorumlar