Paris'teki Terör Saldırılarıyla İlgili 4 Kişi Gözaltında!

Paris'te gerçekleştirilen terör saldırılarıyla ilgili 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların market saldırganı Coulibaly'nin yakınları olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Paris'teki Terör Saldırılarıyla İlgili 4 Kişi Gözaltında!

Fransa'nın başkenti Paris'te 7 ve 9 Ocak'ta gerçekleştirilen terör saldırılarla ilgili süren soruşturmada 4 şahıs gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Montrouge ve Yahudi marketi saldırganı Amedy Coulibaly'nin yakınları bulunduğu kaydedildi.

MARKET SALDIRISINDAN ÖNCE COULİBALY İLE GÖRÜLMÜŞ

Fransız medyası, gözaltına alınanlar içinde bulunan Amar R.'nin 9 Ocak'ta Yahudi marketi saldırısının derhal öncelikle saldırgan Coulibaly ile görüldüğünü yazdı. İspanya'da isminin karıştığı uyuşturucu davasından 23 Ocak'ta tutuklanan Amar R.'nin terör saldırılarıyla bağlantısının ortaya çıkmasından peşinden soruşturmaya dahil edildiği söylendi. Ayrıca Amar R.'nin arkadaşının da jandarma asteğmeni bulunduğu ve saldırılardan sonra Amar R. ilgili jandarmadaki dosyalara ulaşmaya çalıştığı iddia edildi. 2 yıl öncelikle Müslüman bulunan jandarma asteğmeninin de gene polis yönünden sorgulandığı söylendi.

17 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Paris'i kana bulayan terör saldırılarında Charlie Hebdo mizah dergisi ve Yahudi ürünleri satan bir market amaç alınmıştı. Saldırılarda yekün 17 şahıs hayatını kaybetmişti. Saldırıları gerçekleştiren Amedy Coulibaly ile Şerif ve Said Kouachi kardeşler de ölü ele geçirilmişti.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar