Paris Büyükelçiliği'nde Soma için anma töreni

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi. Törende konuşan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, çok daha büyük boyutlarda acı yaşanan Gölcük depreminde halkın büyük...

Google Haberlere Abone ol
Paris Büyükelçiliği'nde Soma için anma töreni

Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazası nedeniyle Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği'nde anma töreni düzenlendi.

Törende konuşan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, çok daha büyük boyutlarda acı yaşanan Gölcük depreminde halkın büyük bir dayanışma ruhu içinde acı çeken vatandaşların yardımına koşduğunu belirterek, "Burada da hükümetimize ilaveten halkımız da sadece bu acıyı paylaşmayacak aynı zamanda da büyük bir dayanışma örneği gösterecektir." diye konuştu.

Akil, "Bu aşamada bizler tarafından yapılabilecek malaesef fazla bir şey yok. Ben sadece sizlerle birlikte burada tekrar bu elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanları cennet olsun hepsinin. Milletimize başsağlığı diliyoruz. Soma halkına başsağlığı diliyoruz. Geride kalan tüm yaralılara acil şifalar diliyoruz. İnşallah madende tahmin edilen kadar daha çok vatandaşımız yoktur." dedi.

Tören kazada hayatını kaybeden maden işçileri için düzenlenen bir dakikalık saygı duruşuyla son buldu.

Ayrıca Paris Büyükelçiliği'nde bayraklar yarıya indirilirken taziye defteri açıldı. CİHAN

Yorumlar