Papa Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti

Katolik âleminin ruhani lideri Papa Francis, Orta Doğu ziyaretinin son gününde Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti. Burada tüm inananları “barış ve adalet” için birlik olmaya çağıran 77 yaşındaki Papa, Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi...

Google Haberlere Abone ol
Papa Kudüs’te Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti

Katolik âleminin ruhani lideri Papa Francis, Orta Doğu ziyaretinin son gününde Mescid-i Aksa’yı ziyaret etti.

Burada tüm inananları “barış ve adalet” için birlik olmaya çağıran 77 yaşındaki Papa, Kudüs Müftüsü ve Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Hüseyin ile görüştü.

Filistin-İsrail çatışmasının en tartışmalı noktalarından biri olan Kudüs ziyaretinin ardından Papa, önce Ağlama Duvarı’na giderek dua etti daha sonra ise Yad Vashem Soykırım Müzesi'ni gezdi.

Filistin ve İsrailliler tarafından karşılanan Papa, iki ülke liderlerini Vatikan’a davet etti. Filistin lideri Mahmud Abbas ve İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres'in davete olumlu yanıt verdiği belirtildi.

ABD’nin önderlik ettiği barış görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından bölgeyi ziyaret eden Papa, liderlere iki devletli çözüm için “cesaret” göstermelerini istedi, “Barışı inşa etmek zordur, ancak barış olmadan yaşamak, sürekli bir azap.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar