Pakistan’dan Mevlid Kandili kutlamaları renkli geçti

Mevlit kandilini Türkiye’den 2 gün sonra kutlayan Pakistan’da kandil günü bayram günlerini bile gölgede bırakarak coşku ile kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’dan Mevlid Kandili kutlamaları renkli geçti

Mevlit kandilini Türkiye’den 2 gün sonra kutlayan Pakistan’da kandil günü bayram günlerini bile gölgede bırakarak coşku ile kutlandı.

Ülke genelinde çeşitli dini, kültürel ve sosyal derneklerin düzenlediği toplantılarla Peygamber Efendimiz'in (s.a.s) sünneti ve hayatı sokaklara kurulan hoparlörlerden anlatıldı. Işık cümbüşünün altında geçen ilahilerin okunduğu kandil programlarında aileler kurulan maketten Kabe ve Mescidi Nebevi figürlerini gezdi.

Büyük bir çaba sonrası hazırlanan duvarlara işlenen Kabe ve camii koreografileri insanların ilgisini çekti.
Bütün şehirlerdeki önemli resmi ve özel binalar ışıklarla süslenirken, caddeler ve sokaklar festival havasında dekore edildi.

Başkent İslamabad’da ulusal meclis binasının yanı sıra, anayasa mahkemesi binası, cumhurbaşkanlığı binası ve başbakanlık binası gibi binaların ışıklarla süslenmesi muazzam görüntülere sahne oldu.

Peygamber Efendimiz Hz .Muhammed’in (s.a.s) dünyayı şereflendirdiği günün bu denli şölen havasında geçmesini bir övünç kaynağı olarak yorumlayan Pakistan halkı, bu durumu memnuniyetle karşılıyor.
Kabe’deki Hacerü'l-Esved taşının, Kabe’nin ve İslamabad şehrinin maketini yapan Gül Zaman ismindeki
Pakistanlı, ''Yıllardır mevlit kandilinde bu tarz maketler hazırlıyoruz. Ve bu maket için 6 gün boyunca kardeşimle beraber çalıştık.’’ dedi.

Hemen hemen her sokakta sergilenen İslamiyet için önemli yerlerin koreografileri ve maketlerinin masrafları mahalle sakinlerinden toplanarak gideriliyor.

ÜLKEDE RESMİ TATİL İLAN EDİLDİ

Mevlit kandili dolayısıyla resmi tatil ilan edilen ülkede, devlet daireleri, özel şirketler, marketler, alış veriş merkezleri gün boyu kapalı tutuluyor. Yerel ve ulusal televizyonlarda kandil özel programlar gösterilirken, gazeteler kandil için ek sayfalar yayınladı.

Yılbaşı şenliklerini gölgede bırakan kutlu doğum haftasında Pakistan sokakları kelimenin tam anlamıyla renk cümbüşüne döndü. Caddelerin ışıl ışıl olduğu sokaklarda evler, iş yerleri, camiler, sokaklar renkli lambalarla süslendi. Görsel bir şölen havasına dönüşen kutlu doğum haftasında caddelerde ilahiler okundu ve halk duygulu anlar yaşadı. CİHAN

Yorumlar