Pakistan’daki Türk okulları, Beloçistan eyaleti başbakanını ziyaret etti

Pakistan'ın Beloçistan eyaleti Başbakanı Abdul Malik Baloç, Türk okulları yetkililerini başkent İslamabad’daki rezidansında kabul etti.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’daki Türk okulları, Beloçistan eyaleti başbakanını ziyaret etti

Pakistan'ın Beloçistan eyaleti Başbakanı Abdul Malik Baloç, Türk okulları yetkililerini başkent İslamabad’daki rezidansında kabul etti. Ziyarete Türk okulları Genel Müdürü Ünal Toşur, Genel Müdür Yardımcısı Fesih Çelik ve Kimse Yok Mu Derneği Pakistan Temsilcisi Özcan İnan'ın yanı sıra işadamları derneği Radiant (Işık) Genel Sekreteri Hüseyin Yılmaz ve Pakistan'da diyalog merkezi olarak faaliyet gösteren Rumi Forum Başkanı Suat Erguvan da katıldı.

Beloçistan Başbakanı Baloç'a Pakistan’daki Türk okullarının faaliyetlerinden bahseden Ünal Toşur, ‘’Pakistan’ın 4 eyaletinde toplam 22 okulda eğitim vermeye çalışıyoruz. Tecrübe ettiğimiz kadarıyla bir çok İslam ülkesinde olduğu gibi Pakistan’ın da 3 büyük problemi var. Öncelikle cehalet, sonra fakrı zaruret diğeri ise birliği sağlayamama. Pak-Türk okulları elinden geldiği kadarıyla birinci problemi azaltma hususunda yol almaya çalışıyor. Fakrı zarureti ise işadamlarının yapacağı işbirlikleri ve zekatlarıyla bir nebze olsun azaltacağımıza inanıyorum. Birlik ve beraberlik sağlama adına ise diyalog toplantılarının yanı sıra düzenlenecek platformlarla birliğin sağlanacağı müsait bir zemin hazırlanacaktır.’’ dedi.

Yapılan faaliyetlerden dolayı müteşekkir olduğunu ifade eden Baloç, "Bizler en çok Türk insanına benziyoruz. Ve Türkler bizim için çok önemli bir millet. Sizlerden isteğim şu ki, Pakistan’da gösterdiğiniz bu hizmetlerde Baloçistan eyaletine ayrı bir bakış açınızın olması. Bu eyalete odaklanmanızı istiyoruz. Çünkü Baloçistan eyaleti bu anlattıklarınıza ve hizmetlerinize diğer eyaletlere göre daha muhtaç bir bölgedir.’’ ifadelerini kullandı.

Görüşme sonrası toplu hatıra fotoğrafı çektirildi. Türk okulları Genel Müdürü Ünal Toşur ayrıca Başbakan Baloç'a hediye takdim etti.
CİHAN

Yorumlar