Pakistan’daki en büyük televizyonun lisansı 15 gün için askıya alındı

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu (PEMRA), bugün ülkenin en büyük medya yayın organı GEO TV’nin ve aynı gruba ait iki televizyon kanalının lisansını 15 günlüğüne askıya aldı. Geçtiğimiz ay toplanan PEMRA yetkilileri, kanalların...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’daki en büyük televizyonun lisansı 15 gün için askıya alındı

Pakistan Elektronik Medya Düzenleme Kurumu (PEMRA), bugün ülkenin en büyük medya yayın organı GEO TV’nin ve aynı gruba ait iki televizyon kanalının lisansını 15 günlüğüne askıya aldı.

Geçtiğimiz ay toplanan PEMRA yetkilileri, kanalların lisansını askıya almış ancak nihai kararı vermemişti. PEMRA bugün, kanalın lisansının 15 gün için iptal edildiğini ve kanala 10 milyon Pakistan Rupisi (100 bin dolar) para cezası verildiğini duyurdu.

Bugün konu ile ilgili yapılan anketlerde Pakistanlıların yüzde 90’nı kanalın kapatılması yönünde görüş belirtti.

Pakistan Savunma Bakanlığı, GEO TV Haber Sunucusu Hamid Mir’in silahlı saldırıya uğraması sonrası yaptığı yayınlardan dolayı GEO TV’nin lisansının iptali için PEMRA’ya dilekçe göndermişti. PEMRA, Pakistan İstihbarat Teşkilatı’na muhalif yayın yapan GEO TV aleyhine sunulan dilekçeleri değerlendirmek üzere bir komite oluşturmuştu.

Komite, önceki gün, GEO TV, GEO Eğlence ve GEO Tez kanallarının lisansının askıya alındığı yönünde karar aldıklarını açıklamıştı.

Komite ayrıca, GEO TV’nin ofislerini kapatma ve lisansını iptal etme ile ilgili nihai kararın, 28 Mayıs’ta yapılacak görüşmeler sonrası alınacağını duyurdu.

GEO TV'nin yayınları ülke genelinde de protesto edilmiş ve PEMRA'ya kanalın lisansının iptali için yaklaşık 10 bin dilekçe gönderilmişti.

MECLİSTE DE TARTIŞILMIŞTI

PEMRA tarafından ülkenin en büyük televizyonu GEO TV'nin lisansını askıya alınması, Pakistan Ulusal Meclisi'nde de tartışılmıştı.

Ülke gündemine oturan konu ile ilgili konuşan Avami Ulusal Parti lideri Afrarisab Khattak, demokrasi vurgusu yapmıştı. Khattak, gazetecilerin ülkede demokrasiye katkı sağlamak için hayatlarını feda ettiklerini ifade etmişti.

Khattak ayrıca, hükümeti ifade özgürlüğünü kısıtlayan bu uygulama konusunda gerekeni yapmaya davet ederken, "Medyanın bir ülkede özgür olması demokrasinin temel esaslarındandır.'' şeklinde ifadeler kullanmıştı.

"Medya'da bazı durumlar karışıklık çıkarabilmektedir." diyen Khattak, ancak hiçbir medya kurumunun bu şekilde yasaklanmasını kabul etmeyeceklerini söylemişti. CİHAN

Yorumlar