Pakistan’da üst düzey askeri yetkili öldürüldü

Pakistan ordusu ile Taliban arasında çıkan çatışmada bir üst düzey askeri yetkili öldürüldü.

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da üst düzey askeri yetkili öldürüldü

Pakistan ordusu ile Taliban arasında çıkan çatışmada bir üst düzey askeri yetkili öldürüldü. Çatışmanın Peşaver şehrinde meydana geldiği ve halen sürdüğü kaydediliyor.

Militanların askeri konvoya düzenlediği saldırıda Binbaşı Jehanzaib hayatını kaybederken, militanlardan ise 3 kişinin öldüğü bildirildi.

Reuters’ın haberine göre saldırıyı Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan’ın (TTP) düzenledi, ancak TTP kanadından iddiayı doğrulayan bir açıklamanın gelmediği ifade edildi.

Taliban’a karşı mücadelede diyalog yolunu seçen Pakistan’da bir yandan barış müzakerelerinin selameti için çabalar sürerken, diğer yandan barışa giden yollar bir bir kapatılıyor. Dün 2010 yılında Taliban tarafından esir alınan 23 sınır kuvvetlerine bağlı askerin infaz edildiğinin doğrulanmasının ardından barış görüşmeleri çıkmaza girdi.

Son zamanlarda orduya ve polise yönelik saldırıların artması Pakistan kamuoyunda Taliban ile süregelen barış müzakerelerine darbe vurmak için yapıldığına dikkat çekiliyor.
CİHAN

Yorumlar