Pakistan’da Taliban’dan savaş ilanı

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde, Hafız Gül Bahadar liderliğindeki Taliban grubu, barış görüşmelerini iptal ettiğini ve ordunun kendilerine karşı başlattığı operasyonlara karşılık verileceğini duyurdu.Bahadır’ın sözcüsü...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da Taliban’dan savaş ilanı

Pakistan’ın Kuzey Veziristan bölgesinde, Hafız Gül Bahadar liderliğindeki Taliban grubu, barış görüşmelerini iptal ettiğini ve ordunun kendilerine karşı başlattığı operasyonlara karşılık verileceğini duyurdu.

Bahadır’ın sözcüsü Ahmedullah Ahmed tarafından medyaya gönderilen açıklamada, grubun yerel halka ‘Ya buraları terk edin yada bize katılın’ ordu ile savaşmaya başlıyoruz dediği kaydedildi. Yerel halka da dağıtılan bildiride 10 Hazirana kadar bölgeyi boşaltmalarını ve grubun güvenlik güçleri ile savaşmaya hazır olduğu ifadelerinin yer aldığı belirtildi.

Bölge halkını hükümet ve ordu ile herhangi bir bağ kurmamaları konusunda uyaran Taliban, insanlara Afganistan sınırına doğru göç etmelerini tavsiye ettiği bildirildi.

Geçtiğimiz hafta Pakistan ordusu bölgeye düzenlediği hava saldırılarında, 80 kişinin öldüğü onlarca kişinin ise yaralandığı açıklamıştı.

Ülke komuoyu gelişmeleri yakından takip ederken hükümetin bu ilana ne eavap vereceğini merakla bekliyor.

CİHAN

Yorumlar