Pakistan’da Taliban bölündü

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünden Halid Mesud liderliğindeki bir grup, TTP’den ayrıldıklarını duyurdu.Mesud’un liderliğindeki grubun sözcüsü Azam Tarık, açıklanmayan bir bölgede düzenlediği basın...

Google Haberlere Abone ol
Pakistan’da Taliban bölündü

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahriki Taliban Pakistan (TTP) örgütünden Halid Mesud liderliğindeki bir grup, TTP’den ayrıldıklarını duyurdu.

Mesud’un liderliğindeki grubun sözcüsü Azam Tarık, açıklanmayan bir bölgede düzenlediği basın toplantısında TTP’den resmen ayrıldıklarını duyurdu.

Ayrılığın gerçek nedenini bireysel anlaşmazlıklardan kaynaklandığını söyleyen Tarık, şu anki Taliban yönetiminin sahte isimler altında halka açık yerlerde bombalı saldırılar düzenlemelerini ve medreselerden para toplamalarını kabullenemediklerini açıkladı.

Tarık ayrıca, TTP şemsiyesi altında buluna diğer grupların da durumdan memnun olmadıklarını ve mevcut yönetime güvenlerinin kalmadığını kaydetti.

TTP ile barış müzakerelerinin durma noktasına geldiği bu günlerde, tarafların bu ayrılığı nasıl yorumlayacağı merakla bekleniyor.

CİHAN

Yorumlar